HomeBackend GeliştirmePHP

Yüklenen Dosya php.ini Dosyasındaki upload_max_filesize Directive İle Belirtilen Limiti Aşıyor

Yüklenen Dosya php.ini Dosyasındaki upload_max_filesize Directive İle Belirtilen Limiti Aşıyor

Her WordPress kullananın hemen hemen karşısına çıkmış bir hatadır sanırım. Bilmeyenler olabilir diye biraz teknik detaylara inerek anlatacağım bu makaleyi.

PHP çalıştıran sunucularda PHP için gerekli ayarların saklandığı bir dosya vardır. Bu dosyanın adı php.ini dosyasıdır. Bu dosyada PHP’nizin çalışmasını doğrudan ilgilendiren direktifler vardır. Bunlar zaman aşımı, maksimum dosya boyutu, eklentiler vs. olabilir.

Bu hatayı almanızın sebebi ise maksimum dosya boyutu limitinizin üzerinde bir dosya yüklemeye çalışmış olmanızdır. Netice itibari ile bu hatayı alırsınız:

Yüklenen Dosya php.ini Dosyasındaki upload_max_filesize Directive İle Belirtilen Limiti Aşıyor

Bu hatayı yeni bir eklenti eklerken, yeni bir tema kurulumu yaparken veya yeni bir resim/video/ses gibi medya yüklerken alabilirsiniz. Bunun sebebi yüklemeye çalıştığınız dosya boyutu PHP.ini dosyanızdaki tanımlanan limitten fazla olmasıdır. Bu sorunun çözümü için iki farklı durum söz konusu:

Durum 1 – Hosting Kullanıyorsanız

Eğer ki bir hosting kullanıyorsanız PHP.ini ayarlarına doğrudan müdahale etme imkanınız muhtemelen bulunmuyordur. Bu nedenle aşağıdaki kodları .htaccess dosyanızın içine yapıştırabilirsiniz. Fakat her hosting .htaccess dosyasının içine PHP direktiflerinin girilmesini kabul etmez. Eğer ki .htaccess dosyanızın içerisine aşağıdaki direktifleri girdikten sonra 500 Internal Server Error hatası alıyorsanız veya yine aynı hatayı almaya devam ediyorsanız hosting firması .htaccess dosyasından beri PHP direktifleri tanımlamanıza izin vermiyor olabilir. Bu durumda lütfen hosting sağlayıcınızla iletişime geçin.

Durum 2 – Kendi Sunucunuzsa

Eğer sunucu kendi sunucuzsa isterseniz PHP.ini dosyasını direk modifiye edebilirsiniz:

PHP.ini dosyasında bu değişiklikleri yaptıktan sonra Apache‘yi veya hangi web sunucusunu kullanıyorsanız yeniden başlatmayı ihmal etmeyin. Fakat bu yöntemi denemeden önce Durum 1‘i denemenizi öneririm. Eğer kendi sitelerinizi barındırıyorsanız PHP direktiflerine .htaccess dosyasından izin verin. Eğer farklı kişilere ait siteler barındırıyorsanız ihtiyacınız olan sürenin sonunda ayarlarınızı eski haline getirip işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur, kolay gelsin dilerim,

Yorumlar

TOPLAM 0
DISQUS: 0