TR Kodlama Forumlar WordPress’de Olmazsa Olmazlar

  • Bu konu boş.
16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #6604
      oralunal
      Ziyaretçi

      Merhaba,

      Sizler için bir araştırma yaptık ve diğer siteleri gezdik. Bunun neticesinde WordPress’inizde olmazsa olmaz eklentileri tespit ettik. Bu olmazsa olmaz eklentiler aşağıdaki gibidir:

      • Akismet (yorum filtreleme aracı)
      • Tweet Push (twitter güncelleme aracı)
      • Sociable (sosyal ağlar paylaşım aracı)
      • Google XML Sitemaps (site haritası aracı)
      • WP PageNavi (sayfalama aracı)
      • WP PostRatings (puanlama-oylama aracı)
      • Ozh Admin Drop Down Menu (admin menü tasarlayıcısı)
      • WP Polls (anket aracı)
      • WP Download Manager (download sayacı)
      • Viper’s Video Quicktags (video ekleme ve yönetme aracı)

      Bütün eklentiler için açıklamayı ayrı ayrı mesajlarda yapacağım.

    • #8751
      Anonim
      Ziyaretçi

      Akismet (yorum filtreleme aracı)
      Bu eklenti aslında WordPress yazılımıyla gelen ve sizi spam yorumlardan kurtaran gerçekten çok faydalı bir eklentidir. Akismet internet sitesi ve blog sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen spam içerikli reklam yorumlarını engelliyor. WordPress içinde gelmesine rağmen eklentiyi kurmanız için bir API anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Bu API anahtarını http://yeniurl.com/d806a adresinden temin edebilirsiniz. API anahtarı ile eklentiyi kurduktan sonra yorum filtreleme aracınız olan Akismet çalışmaya başlar. Ayrıca WordPress bileşenleri bölümünde sitenizin menüsüne bir de sayaç ekleyebilir ve kaç spam yorumun engellendiğini takip edebilirsiniz.

      Akismet WordPress ile beraber gelmesine rağmen istemeden silmiş olabilirsiniz. Akismeti buradan yükleyebilirsiniz.

      [attachment=0:9mon17mz]akismet-1.png[/attachment:9mon17mz]
      [attachment=1:9mon17mz]akismet-12.png[/attachment:9mon17mz]

    • #8752
      Anonim
      Ziyaretçi

      Tweet Push (twitter güncelleme aracı)
      Bu eklentinin adından da anlayacağınız gibi Twitter hesabınızdan bilgileri çekmek için kullanılıyor. Ama sadece bilgi çekmek için değil aynı zamanda bloğunuza yazdığınız mesajların özetlerinide ekliyor. Eğer isterseniz bloğunuza kayıtlı olan kullanıcıları, hatta isterseniz onlara ait profil sayfası linklerinide yayınlayabilirsiniz. Bu eklenti sektördeki bir ihtiyaçdan doğduğu için yapılmış ve kısa bir sürede şekillendirilerek WordPress’in Plugin sayfasına gönderilmiştir. Bu yüzden ayarlar sayfasını biraz çirkin bulabilirsiniz.

      Fakat bu eklentiyle ilgili çok iyi bir haberimiz var! Bu eklenti CuRL kütüphanesini kullanmıyor. Bunun anlamını anlamayan arkadaşlar için açıklayalım: bazı hosting firmaları-özellikle ucuz olanlar- CuRL desteğini kapattıkları için Twitter eklentileri çalışmayabiliyorlar veya özellikle Windows için hazırlanan PHP – Apache – MySQL paketlerinde CuRL genelde kapalı olduğundan eklentiyi çalıştıramıyorsunuz. Herhangi bir JavaScript veya CSS dosyası kullanmadığı için sisteme hiçbir ek yük getirmiyor.
      Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Ana dosya sadece 6kb’den oluşmaktadır.

      Eklentiyi burada indirebilirsiniz.

      [ortala:1cakdrsd][attachment=0:1cakdrsd]tweet-push.png[/attachment:1cakdrsd][/ortala:1cakdrsd]

    • #8753
      Anonim
      Ziyaretçi

      Sociable (sosyal ağlar paylaşım aracı)
      Adından da anlaşıldığı gibi hemen hemen mutlaka birinde herkesin üyeliğinin bulunduğu sosyal paylaşım ağları yeni trendlerden biri. Özellikle aktif kullanıcıların gözdesi olan paylaşım merakı, tüm site/blog sahiplerini okuyucular için bu olayı kolaylaştırma çözümleri aramaya itti. Bu iş için açılan ve ufak bir kod aracılığıyla kendi siteleri üzerinden bu işi halleden her ne kadar birçok site var olsa da Sociable eklentisi, daha anlaşılır olarak, X bir siteye mahkum etmeden ve bir o kadar da şık bir görsellikle sizi bu dertten kurtarıyor. Eklentiyi aktif etmenizle 50’den fazla paylaşım sitesi bağlantısı ve orijinal ikonlarını yazı ve sayfalarınıza ekleyebiliyorsunuz. Okuyucularınız bu sayede sadece tek bir tıklama ile paylaşım meraklarını gideriyor ve aynı zamanda siz de bu sitelerin size sağladığı bağlantıların nimetlerini birer birer yemeye başlıyorsunuz.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:m4e18h6i][attachment=1:m4e18h6i]social-1.png[/attachment:m4e18h6i]
      [attachment=0:m4e18h6i]social-2.png[/attachment:m4e18h6i][/ortala:m4e18h6i]

    • #8754
      Anonim
      Ziyaretçi

      Google XML Sitemaps (site haritası aracı)
      Arne Brachold tarafından geliştirilen Google XML Sitemaps, sitenizin sayfalarını, yazılarını, yazarlarını ve yorumlarını tek bir sayfa üstünde gösterebilmenizi sağlayan ve özellikle son günlerin en popüler konusu olan SEO işlemlerinin ilk ayağı olan site haritanızı tek tıkla hazırlamanızı sağlar. Google XML Sitemaps eklentisi, site haritanızı otomatik olarak sizin belirlediğiniz periyotlarda günceller (bu işlemi manül (elle) siz de zaman zaman yapabilirsiniz). Sitemap(site haritası) özellikle arama motorlarının (google, ask , msnsearch, yahoo vb. gibi) sizi endekslemesi (arama sonuçlarında listelemesi) için büyük kolaylık sağlamaktadır.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:2yivc9cv][attachment=1:2yivc9cv]sitemap-2.png[/attachment:2yivc9cv]
      [attachment=0:2yivc9cv]sitemap-22.png[/attachment:2yivc9cv][/ortala:2yivc9cv]

    • #8755
      Anonim
      Ziyaretçi

      WP PageNavi (sayfalama aracı)
      Bildiğiniz üzere birçok blogda ön sayfada “daha önceki kayıtlar” ve “önceki girdiler” şeklinde sayfalama yapıyordu. Bu eklendi sayesinde bu şekilde bir sayfalama yerine sayfanın istediğiniz yerine bir numaratör koyarak 1. sayfa, 2.sayfa şeklinde sayfalama yapabileceksiniz.Dilerseniz eklentinin ayarlar bölümünde toplam sayfa numarası, o anda okuyucunun hangi sayfada olduğunu, ilk ve en son sayfayı gösteren temel bilgileri de yerleştirebilirsiniz. Bu faydalı eklenti bu kategorideki çalışma prensibi ve indirilme oranıyla en popüler bileşen sayılıyor.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:6jg0jym7][attachment=1:6jg0jym7]page-navi-2.png[/attachment:6jg0jym7]
      [attachment=0:6jg0jym7]page-navi-1.png[/attachment:6jg0jym7][/ortala:6jg0jym7]

    • #8747
      Anonim
      Ziyaretçi

      WP PostRatings (puanlama-oylama- aracı)
      Birçok popüler WordPress eklentisinde adını görmeye alıştığımız “Lester GaMerZ Chan” tarafından hazırlanan bu eklenti sayesinde, yazılarınıza , okuyucularınıza videolarınız ve sayfalarınız için puan verme ve/veya oylama yapma imkanı sunabiliyorsunuz. Basit ve kısa bir kodu temanızın herhangi bir yerine yerleştirmeniz kafi. Eklentinin ayarlar menüsünde hazırlanmış çeşitli ikonlar ve biçimlerle 10’un üzerinde görsel seçeneğiniz de bulunuyor. Veri tabanını yormayan bu eklenti aynı zamanda dilerseniz javascript efektleri de kullanmanıza olanak sağlıyor.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:wnlmdtgg][attachment=1:wnlmdtgg]ratings-1.png[/attachment:wnlmdtgg]
      [attachment=0:wnlmdtgg]ratings-2.png[/attachment:wnlmdtgg][/ortala:wnlmdtgg]

    • #8748
      Anonim
      Ziyaretçi

      Ozh Admin Drop Down Menu (admin menü tasarlayıcısı)
      Wordpress 2.7 sürümünden sonra yönetim panelinde yapılan değişikliklere hâlâ ayak uyduramıyorsanız, bu eklenti sayesinde menüler arasında kaybolmadan, hatta çok daha şık bir arayüzle bu problemi halledebilirsiniz. Eklentiyi aktif hale getirdikten sonra renk, grafik ve sıralama gibi görsellikleri ayarlamak eklenti ayar menüsünde çok kolaylaştırılmış durumda. Bu anlamda “Wordpress admin menü” kategorsinde indirilme ve beğenilme oranı en yüksek eklenti olma ünvanını kazanan “Ozh Admin Drop Down Menu” gerçekten kullanmaya başladıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz eklentiler arasında.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:3r12elsa][attachment=0:3r12elsa]admin-menu-2.png[/attachment:3r12elsa][/ortala:3r12elsa]

    • #8749
      Anonim
      Ziyaretçi

      WP Polls (anket aracı)
      Bir başka son derece kullanışlı “Lester GaMerZ Chan” imzalı eklenti daha… Bu eklenti ile dilerseniz her yazınıza, dilerseniz sabit bir sayfaya ya da yan menünüze farklı içeriklerde anket soruları ekleyebilir, okuyucularınıza bu anket soruları için çeşitli cevaplama seçenekleri sunabilir, bağımsız bir sayfada tüm anketleri bir arada sunabilirsiniz. Okuyucu nabzını tutmayı seven meraklı blogcuların özellikle kullanmasını tavsiye ediyoruz.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:33m1c7wl][attachment=3:33m1c7wl]poll-1.png[/attachment:33m1c7wl]
      [attachment=2:33m1c7wl]poll-2.png[/attachment:33m1c7wl]
      [attachment=1:33m1c7wl]poll-3.png[/attachment:33m1c7wl]
      [attachment=0:33m1c7wl]poll-4.png[/attachment:33m1c7wl][/ortala:33m1c7wl]

    • #8750
      Anonim
      Ziyaretçi

      WP Download Manager (download sayacı)
      Eğer okuyucularınızla birçok program ve dosya paylaşımı yapıyorsanız, ve hangi dosyanın ne zaman, kaç kişi tarafından indirildiği gibi konuları merak ediyorsanız, bu eklenti tam da aradığınız şey. Son derece basit bir ayar menüsü ile bu konudaki tüm ihtiyacınızı giderebileceğiniz eklenti sitenizde grafik arayüzlü farklı indirme seçenekleri sunmanızı da sağlıyor. Oluşturduğu tablolarla kolayca dosya indirme detaylarına ulaşabileceğiniz gibi, eklenti sayesinde sitenize paylaşım için yüklemeniz gereken dosyaları da çok kolay ve hoş bir arayüz sayesinde basitleştiriyor.

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:27qw5x4v][attachment=0:27qw5x4v]download-manager-1.png[/attachment:27qw5x4v][/ortala:27qw5x4v]

    • #8746
      Anonim
      Ziyaretçi

      Viper’s Video Quicktags (video ekleme ve yönetim aracı)
      YouTube, Google Video, DailyMotion, Vimeo, Veoh, Viddler, Metacafe, Blip.tv, Flickr Video, IFILM/Spike, MySpaceTV gibi popüler video sitelerinden yükleyeceğiniz ve kendinize ait FLV(Flash Video), MP4, MO(Quicktime) videolarını yazı ve sayfalarınızda paylaşmak bu eklenti sayesinde son derece kolaylaştırılmış durumda. Özellikle kendi videolarınızı yayınlarken size sunduğu onlarca FLV Player Skinleri(arayüz) sayesinde son derece şık bir video playera sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca “Advanced Parameters” kullanarak farklı özellikler de yakalamanız sözkonusu. Örneğin, videonuzda size ait bir logo ve embed (video ekleme kodu) gibi…

      Eklentinin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

      [ortala:wialvirb][attachment=1:wialvirb]videoqtag-1.png[/attachment:wialvirb]
      [attachment=0:wialvirb]videoqtag-2.png[/attachment:wialvirb][/ortala:wialvirb]

    • #8745
      Taner
      Ziyaretçi

      Gayet başarılı bir anlatım ;)

    • #8744
      Anonim
      Ziyaretçi

      @Taner wrote:

      Gayet başarılı bir anlatım ;)

      Teşekkürler ;) Daha da güzel makaleler çok yakında geliyor…

    • #8742
      Anonim
      Ziyaretçi

      Teşekkürler çok güzel anlatım yapmışsınız. Blog kurmayı düşünüyordum bu paylaşım işime çok yarıcak.

    • #8743
      Anonim
      Ziyaretçi

      Önemli değil ;)

    • #8756
      Anonim
      Ziyaretçi

      Bir çoğu zaten kullandığım programlardı. Ancak çok faydalı bazı eklentileri de sayenizde öğrendim. Teşekkürler.

    • #8757
      Anonim
      Ziyaretçi

      teşekkürler

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.