TR Kodlama Forumlar Moda ve Kadın Sitesi

  • Bu konu boş.
0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #7953
      nick34
      Ziyaretçi

      Çocuk, dilinden büyüklere has kelimeleri atar ve çocukça konuşmaya, bazen argo kullanmaya başlar. Elbiselerinin moda ve saç biçiminin diğer çocuklara benzemesini ister. Büyüklerin seçim zamanı parti rozeti takmakta gösterdikleri ısrarla kravatını takmamak ya da ayakkabılarını bağlamamakta ısrar edebilir. Bunlar onun terbiyenin ne olduğunu iyice öğrendiğinin birer delilidir. Aksi halde isyan etmeye kalkışmazdı. Bağımsızlığını kazandığını hissettiği zaman, yeniden onlara dönecektir. Bu arada, anlayışlı anne baba, çocuklarının büyümekte olduğunu görerek içlerinden sevinebilirler.

      Her çocuğun bu çağda terbiye kurallarına karşı geleceğini söylemek istemiyorum. Anne babasıyla iyi geçinen mesut bir çocuk bu kadar açıkça isyan etmek yoluna sapmayabilir. Çoğu kızlar erkeklerden daha az isyankâr olurlar. Ama dikkat edecek olursanız, yine de davranışlarının değiştiğini görürsünüz.

      Gruplar ve çocuk kulüpleri

      Bu çağda çocuğunuz çeşitli grup ve kulüplere katılmak isteyecektir. Birbirleriyle arkadaş olan çocuklar çoğu zaman gizli bir kulüp kurmaya karar verirler. Rozet yapmak, gizli bir buluşma yeri ayarlamak ve kurallar koymak için karınca gibi çalışırlar. Ama aralarındaki sının ne olduğunu hiçbir zaman keşfede mezler. Asıl yapmak istedikleri de anne babalarına daha bağlı olan çocuklardan ayrı olarak, kendi kendilerini idare edebileceklerini yine kendilerine ispatlamaktır.

      Büyümeye çalışan çocuğun kendisi gibi hisseden diğer çocuklarla bir arada bulunması faydalıdır. Böyle çocukların meydana getirdiği gruplar çok kere yabancılara karşı haddi aşarlar. Bu, birbirlerini tenkit ederken daha terbiyeli davranmaya alışmış olan büyüklere çok kötü bir şey gibi görünür. Çocuklar ise sadece toplum hayatını tecrübe etmektedirler. Bu, medeniyetin gereklerinden biridir.

      Bazı konularda sert davranın
      Çocuğun bu çağda hoşlandığı oyunları düşünün. Artık, plansız ve yapmacık oyunlardan zevk duymaz. Hüner gerektiren ve kuralları olan oyunlardan hoşlanır. Gerçekten de birçok oyunda uyulması gereken hayli zor kurallar vardır. Eğer bu kuralları bozarsanız ya oyundan çıkmak ya da yeni baştan başlamak zorunda kalırsınız. Çocuğa çekici gelen kuralların sertliğidir. Bu yaşta çocuk pul ya da kartpostal koleksiyonu yapmaya başlar. Koleksiyonunun zevki, bir şeyi tamamlamaya ve düzenlemeye çalışmaktadır.

      Bu yaştaki çocuk bazen eşyalarını yerleştirmek ister. Birden çekmecesini düzenlediği ya da yerde dağınık bir şekilde duran kitaplarını topladığı görülür. Onları uzun müddet düzenli tutmamasına rağmen düzenlemek için büyük bir istek duymuş olması da şarttır.

      kaynak: http://moda.biz.tr/

0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.