TR Kodlama Forumlar Torrent

  • Bu konu boş.
0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #7634
      is_for_you
      Ziyaretçi

      Torrent

      Torrent internet üzerinden her türlü dosya aktarımı yapmaya yarayan dosya indirme sistemidir. Günümüzde Rapidshare, Hotfile, Wupload, Uploading gibi web siteleri kullanılarak oyun, müzik, film dosyaları indirirken oldukça fazla sorunla karşılaşabiliyoruz. Bu sorunları en aza indiren Torrent, özellikle büyük boyutlu dosyaları kolay şekilde upload edebilme imkânı sunuyor. Torrent’e özünde bir bilgisayardan diğerine dosya aktarım uzantıda da diyebiliriz. Her dosyanın kendine özel torrent bağlantısı sayesinde internet üzerinden hemen hemen her şeyi indirebilmek mümkün. Torrent programını direk indirme programlarından farklı kılan özellik ise dosyayı indirirken aynı zamanda diğer kullanıcılarla da paylaşabilme imkânı sunması. Dünya çapında yaygın bir şekilde kullanılan bu sistem geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğundan çok geniş bir paylaşım ağı haline gelmiş durumda.

      Torrent ile dosya indirirken transfer hızını kullanıcılar belirler. Bir dosya ne kadar çok kullanıcı tarafından indirilirse o kadar popülaritesi artar ve buna bağlı olarak dosya aktarım hızı da yüksek olur. Torrent ile başka programlar kullanarak indiremeyeceğiniz kadar büyük boyutlu dosyaları bile kolayca indirebilirsiniz. Torrent ile dosya aktarımı yapabilmek için Flashget, Azureus, BitTorrent, LimeWire gibi bazı aracı programlara ihtiyaç vardır. Torrent kullanıcıları bu yazılımlar üzerinden torrent dosyalarını indirir ve paylaşıma açarlar. İndirdiğiniz bir programı torrent programından kaldırmadığınız müddetçe, diğer kullanıcılar bu dosyalara ulaşıp kendi bilgisayarlarına aktarabilirler. Torrent bu özelliği sayesinde her türlü dosyayı içinde barındıran ve oldukça büyük bir dosya havuzu haline gelmiştir.

      Torrent dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bir sistem olduğundan, bu sistem zaman zaman kötü niyetli insanlar tarafından fırsat olarak görülüp, birçok insanın zarar görmesine neden olabilir. Virüs taramasından geçirilmeden açılan bir dosya virüs veya kötü amaçlı bir yazılım, hem size hem de sizin bilgisayarınızdan kendi bilgisayarlarına bu dosyalarını aktaran birçok kişiye zarar verebilir. Hatta suç unsuru oluşturan bir dosyayı bulundurmak ve bunu paylaşmak kanunen yargılanıp ceza bile alabilirsiniz. Bu nedenle torrenti doğru ve bilinçli bir şekilde kullanmak gerekiyor. Bütün bunların yanında birçok torrent sitesinden bulabileceğiniz her türlü torrent uzantılarıyla istediğiniz film, müzik, oyun dosyalarına sorunsuzca, hızlı ve ayrıcalıkla şekilde ulaşmanız çok kolay.

0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.