TR Kodlama Forumlar Kompansatör

  • Bu konu boş.
0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #7067
      markafoni
      Ziyaretçi

      site: karasus.com
      içerik: Kompansatör

      Kompansatörün boru tesisatlarındaki olayları absorbe eden aparatın adıdır. Bu olaylar nedir? Boruların içerisinden geçen sıcak ve soğuk maddeler borunun fiziki yapısına etki eder. Bu etkiyi azaltmak için ya da tamamen yok etmek için kompansatör kullanılır. Kompansatörler aracılığıyla sıcak ve soğuk boruya etki etmez. Kompansatörler bu koşullarda devreye girer ve durumu kurtarır. Kompansatörün titreşimi içine çekme fonksiyonu da mevcuttur. Bir binayı uzun ömürlü kılacak olan su tesisatıdır. Bu su tesisatlarının içerisinden sürekli sıcak ve soğuk sular geçtiğinden ve bu tesisatlarda betona gömülü olduğundan betonun yapısı zamanla bozulur. Tam da bu durumda kompansatör dediğimiz aparat devreye girer. Kompansatör tam da bu işe yaramaktadır. Eğer bu gibi durumlarda boru kompansatörü tercih edilirse bu tip durumlarla karşılaşmazsınız.

      Isıyı dışarıya vermez bu sayede ısınıp soğumaya maruz kalmayan yapıda herhangi bir bozukluk gözlenmez. Kompansatör yeni yapılan binalarda kesinlikle kullanılması gereken bir aparattır. Bu ufak aparat sayesinde binanızın kalitesini arttırırsınız. İleride sorunlara yol açabilecek problemleri ortadan kaldırmışsınız demektir.|
      Kompansatör kullanırsanız bir çok avantajına tanıklık edebilirsiniz. Bu avantajlardan en önemlilerini sizlerle paylaşmak isterim. Yazımız oldukça kısa olacaktır okumanız da fayda vardır. Bu yazıyı okuduktan sonra kompansatörler konusunda bilgi sahibi olacağınızdan emin olabilirsiniz. Öncelikle kauçuk kompansatörler çok yumuşak olan fiziki yapıları sayesinde titreşim ne kadar kuvvetli olursa olsun bu sesi izole edecektir. Bunun yanı sıra kauçuk kompansatörlerde ses izolasyonunun da olduğunu farkedeceksiniz. Bu tip bir kompansatörü tercih ettiğiniz zaman göreceksiniz ki gürültü tamamen ortadan kalkmış. Kompansatörler size konforlu ve gürültüden uzak bir yaşam sunmaktadır. Tam olarak bu işlemi nasıl yaptığını açıklayacağız. Yapısı gereği kompansatörlerin ses emme eğilimi vardır. Örneğin borunun içinden sürekli su vurduğunu düşünelim ses emme özelliği bulunan bu kompansatörler sayesinde bu sesi emer ve dışarıya sesi vermez.

0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.